Este desenul cu care am debutat, alaturi de fratele meu geaman, in revista CUTEZATORII - un debut in forta, intr-un numar festiv, Nr. 400, chiar pe coperta revistei.
,,In curand, noi aventuri ale colegului Minitehnicus".(...) scria pe desen, ceea ce insemna ca urma sa apara un serial cu indragitele personaje realizat de fratii gemeni Ioan si Simion Roman, fiindca in acelasi timp am primit acasa o scrisoare, in care secretarul general de la Cutezatorii, graficianul Ioan Donca ne propunea sa realizam un serial de benzi desenate cu Minitehnicus, in genul lui Radu Marian care pentru noi era un model. Serialul respectiv a existat, erau 12 episoade cu nazdravaniile colegului Minitehnicus si ale unui nou robotel, creat de noi, pe care l-am numit Telepion. Numai ca, pe cand urma sa trimitem benzile desenate la Bucuresti am reusit sa iau un 2 cat mine de mare la matematica, care s-a lasat cu urmari : mama ne-a ascuns toate benzile desenate, pana la indreptarea grabnica a notei. Din pacate ascunzatoarea s-a dovedid a fi lada de lemne, unde nu ne-a trecut prin cap sa cautam si dupa ce toata lumea a uitat de desene, cand a venit frigul, s-au transformat in flacari multicolore. Chiar daca celelalte note de 9 si 10 au corectat acea unica si nefericita nota de 2, poate, cel putin un destin (daca nu doua), n-au mai reusit sa corecteze...
In acea scrisoare de la redactia Cutezatorii era si o invitatie pentru noi la intalnirea cu parintele lui Pif, Hercule si Minitehnicus, celebrul grafician din Franta C. Arnal, care urma sa soseasca la Bucuresti in toamna acelui an.
Cavalerul aerului (1971)
-
Bandă desenată istorică, publicată în revista Cutezătorii, în ultimele două
numere din 1971 și primele din 1972. Scenariul Radiu Theodoru, desene Puiu
Ma...
Acum 2 luni
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu